Hoe kan ik 2FA op mijn Anycoin Direct account toevoegen/verwijderen?

2FA op mijn Anycoin Direct account toevoegen

Wanneer u een account aanmaakt bij Anycoin Direct, adviseren wij het altijd om extra beveiliging toe te voegen bovenop uw wachtwoord. Waarom? Omdat bijna ieder online account 'hack-gevoelig' is. Het aanzetten van twee-stap-verificatie, ook wel bekend als twee-factor verificatie (2FA), is de makkelijkste en beste manier om extra veiligheid toe te voegen. Met 2FA voegt u een extra stap toe op het moment dat u wilt inloggen. U heeft voor deze authenticatie een smartphone nodig.

Hoe werkt het? Als u 2FA heeft geïmplementeerd, zal een extra scherm verschijnen nadat u uw wachtwoord heeft ingevoerd. In dit scherm vragen we om een zescijferige code. Deze code is zichtbaar in de 2FA applicatie. Uw mobiele telefoon is dus vereist. Als uw wachtwoord en de 2FA code correct zijn, bent u ingelogd.

Stap 1:

De eerste stap is het downloaden van de twee-factor-applicatie op uw mobiele telefoon. Ga naar de Google Playstore of Apple App Store en download deze applicatie: Google Authenticator.

Stap 2:

Navigeer naar uw Anycoin Direct account dashboard (rechterbovenhoek, ‘account’). In uw dashboard ziet u een menu aan de linkerkant van het scherm. Klik op account (in het linkermenu) om meer opties te bekijken. De twee-factor-authenticatie knop kunt u hier vinden. Selecteer deze optie om in het volgende scherm te komen (waar een QR code zichtbaar is).

Stap 3:

Open de 2FA applicatie die u heeft gedownload en voeg een nieuwe ‘login optie’ toe (+knop). De applicatie geeft u nu de mogelijkheid om een streepjescode (barcode) te scannen. Selecteer deze optie en scan de QR code die zichtbaar is op de Anycoin Direct pagina.

Stap 4:

Als Anycoin Direct is toegevoegd op uw 2FA applicatie, hoort u een zescijferige code te zien. Op de webpagina, moet u deze zescijferige code onder de QR code invullen en op de ‘Save’ knop drukken. Iedere keer als u inlogt (op uw Anycoin Direct account), moet u een nieuwe zescijferige code invullen. Uw Google authenticator genereert iedere twintig seconden een nieuwe code.

2FA op mijn Anycoin Direct account verwijderen

Wij adviseren het om altijd 2FA op uw account te activeren. Er zijn echter bepaalde situaties waarbij de authenticator verwijderd moet worden. Bijvoorbeeld als uw telefoon gestolen of kapot is. Bij alle situaties raden wij het altijd aan om zo snel mogelijk onze live support te contacteren. Contacteer ons via de chat bij een van de volgende situaties:

• Mijn mobiele telefoon is kapot of gestolen
  • Ik heb een nieuwe of andere telefoon
  • Ik heb de 2FA applicatie verwijderd
  • Ik heb mijn telefoon teruggezet naar de fabrieksinstellingen

De 2FA applicatie genereert een ongeldige code: Zorg ervoor dat de tijd en datum van uw mobiele telefoon, correct zijn ingesteld. Een verkeerd ingestelde tijd kan leiden tot ongeldige 2FA codes.

Geen van de bovenstaande opties, ik wil gewoon mijn 2FA applicatie verwijderen: Hoewel we het niet aanbevelen, is het mogelijk om de twee-factor-authenticatie van uw account te verwijderen. Ga naar uw Anycoin Direct account dashboard (rechterbovenhoek, ‘account’) waar u een menu kunt zien aan de linkerkant van het scherm. Klik in dit linkermenu op account voor meer opties om vervolgens ‘Two-Factor authentication’ te selecteren. Om de 2FA functie van uw Anycoin Direct account te verwijderen, moet u hier de zescijferige code invullen.

Geweldig dat u gebruik maakt van Anycoin Direct! Als u een vraag heeft, kunt u ons altijd contacteren via live chat (rechtsonder op iedere pagina van onze site), e mail (support@anycoindirect.eu), support ticket of door ons te bellen via (+31 (0) 413 747 174)