Hoe kan ik kopen met SEPA?

Introductie

Er zijn veel verschillende dingen die u met cryptocurrency kunt doen. Als al deze processen en handelingen nieuw voor u zijn, ziet het er al snel ingewikkeld uit. Maar dit proces en de bijbehorende handelingen zorgen ervoor dat de wereld van cryptocurrencies veiliger en beschermd is. Dit proces begrijpen is een essentieel onderdeel en kan een hoop frustraties voorkomen. Als u eenmaal bekend bent met blockchain transacties, zult u erachter komen dat de wereld van cryptocurrency eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is.

Uw persoonlijke wallet

Wanneer u een cryptocurrency op onze website koopt, vragen wij altijd om het coin adres van uw wallet. Let op, Anycoin Direct is geen wallet provider! U kunt dus geen coins op onze website bewaren en u moet dus uw eigen wallet openen en beheren. Verschillende coins hebben verschillende wallets en wij raden het aan om een wallet te zoeken die het beste bij uw behoeftes past. Voor meer informatie over onze coins en de bijbehorende wallets, kunt u altijd in onze ‘Coin’ categorie terecht.

Stap-voor-stap cryptocurrencies kopen

Wilt u cryptocurrency kopen met de betalingsmethode SEPA? Deze guide zal u stap-voor-stap door het proces navigeren.

Al onze beschikbare coins kunt u hier en op de ‘Kooporder’ pagina vinden.

Stap 1: Vul het aantal in

Als u eenmaal de coin heeft geselecteerd die u wilt kopen, komt u in het volgende scherm terecht:

In dit scherm kunt u het aantal coins dat u wilt kopen invullen, of het geldbedrag wat u er aan wilt uitgeven. Als u het aantal coins, of het gewenste geldbedrag invult, zal de tegenoverstaande waarde automatisch updaten. Deze waarde wordt automatisch aangepast naar de huidige koers. Twee voorbeelden staan hieronder beschreven:

Scenario 1:

U wilt voor €100 aan bitcoins kopen en dus zal de kwantiteit (aantal) zich automatisch aanpassen naar de huidige koers. In dit geval: 0.04272475 Bitcoin.*

Scenario 2:

U wilt 0,05 bitcoins kopen en dus zal de prijs zich automatisch aanpassen naar de huidige koers. In dit geval: €116,98*

*Voorbeeld

Let op! De actuele prijs wordt iedere dertig seconden geupdate. Wanneer u de kwantiteit (aantal)  aan coins invult, wordt de huidige prijs automatisch berekend.

Stap 2: Het juiste coin adres (wallet) invullen

Als u van plan bent cryptocurrency te kopen, is dit een zeer belangrijke stap. U moet in beheer zijn van uw eigen coin adres die gelinkt is aan uw persoonlijke wallet. Dit unieke coin adres bestaat uit een combinatie van letters en cijfers. In het ‘Kooporder’ scherm vragen wij altijd naar dit specifieke coin adres (wallet). Door uw coin adres in te vullen, worden de coins verstuurd naar uw wallet. Zorg ervoor dat u dit adres niet typt, maar kopieert!

Als u meer aanvullende informatie over de coin zelf wilt, kunt u linksonder van iedere ‘Buy coin’ pagina meer informatie vinden. Dit info-overzicht is zichtbaar bij iedere coin die wij aanbieden en geeft informatie zoals de officiële website, wallets die wij adviseren en informatie in het algemeen. Voor nog meer informatie over onze coins en de bijbehorende wallets kunt u terecht in onze ‘Coins’ categorie.

Coin adres waarschuwing!

Check en dubbelcheck uw coin adres altijd. Als de order succesvol is, worden de coins verstuurd naar het adres dat u heeft ingevuld. Als de transactie in de blockchain staat, is het proces onomkeerbaar. Als de coins zijn verstuurd en u het verkeerde adres heeft ingevuld, kunnen wij de coins niet meer terughalen.

Stap 3: Selecteer SEPA als betalingsmethode

Nadat u het coin-aantal en uw persoonlijk coin adres hebt ingevuld, moet u SEPA selecteren als betalingsmethode. SEPA transacties zijn normale online banktransacties. SEPA is de enige betaalmethode die door alle landen in de Europese Unie ondersteund wordt. Iedere bank waarmee u online kunt bankieren, ondersteunt SEPA als betalingsmethode.

Gebruik maken van SEPA / Giropay

Als uw identificatie document is goedgekeurd, kunt u gebruik maken van de volgende betalingsmethodes:

• SEPA
  • GiroPay

U kunt deze documenten op ieder moment en op ieder level uploaden, zelfs op level 1.

Stap 4: De SEPA betaling afronden

Als u alle velden en opties correct hebt ingevuld, ziet u onderaan de pagina een order overzicht. Het coin aantal zichtbaar op deze pagina, is het aantal coins dat u ook daadwerkelijk in uw wallet zult ontvangen (als de order succesvol is). Onderaan ziet u ook een link naar onze voorwaarden. Op het moment dat u deze accepteert, bent u klaar voor de volgende stap. Als de order gereed is en u op de ‘Koop’ knop klikt, kunt u de coins gaan afrekenen. Een timer van twintig minuten zal geactiveerd worden. U moet de betaling afronden voordat de timer op ‘0:00’ staat.

Wanneer u SEPA als betalingsmethode selecteert, moet u van te voren inloggen op uw online bank account. Zorg ervoor dat deze pagina open staat voordat u op de ‘Koop’ knop klikt. Als u eenmaal op ‘Koop’ klikt, komt u op de volgende pagina terecht. Deze pagina toont u alle relevante informatie die u nodig heeft voor de betaling en is onderverdeeld in drie stukken.

1. Betaling details: In dit gedeelte ziet u alle informatie betreffende de betaling. Als eerste ziet u ons IBAN bankrekeningnummer. U moet de betaling overmaken naar dit IBAN nummer. De andere details zijn gegevens als de naam van ons bedrijf, het BIC nummer, het bedrag dat u moet overmaken en als laatste de betalingsomschrijving. De betalingsomschrijving bestaat altijd uit de letters ACD, gevolgd door een [SPATIE], gevolgd door het eerste gedeelte van uw order ID. De betalingsomschrijving zichtbaar in dit segment is altijd correct en is altijd verbonden met uw order op dat exacte moment. Kopieër deze tekst (betalingsomschrijving) naar uw online bank venster en gebruik deze voor het betalingsomschrijving veld. Als deze correct is ingevoerd, zal uw order automatisch verwerkt worden.
  2. ‘Ik heb betaald’ en ‘Annuleer order’ knoppen: Nadat de betaling is afgerond, moet u op de ‘Ik heb betaald’ knop klikken om de order te verwerken. Als u de order wilt annuleren, moet u op de ‘Annuleer order’ knop klikken. Doe dit laatste niet wanneer u al betaald heeft.
  3. Orderinformatie: In dit gedeelte kunt u alle orderinformatie vinden zoals het order ID, tijd en datum en het aantal coins dat u zult ontvangen. Onderaan ziet u ook de status van uw order.

Rond de betaling af op de pagina van uw online bankrekening. Gebruik de gegevens zichtbaar op deze pagina en volg de instructies van uw bank om de betaling tot een succes te leiden. Als wij de betaling hebben ontvangen, versturen wij de coins naar het coin adres dat u hebt ingevoerd. Let erop, dat SEPA transacties pas na (maximaal) twee werkdagen zichtbaar zijn op onze bankrekening.

Een voorbeeld van deze pagina kunt u hieronder vinden.

‘Ik heb betaald’ knop

Als u de betaling heeft afgerond, moet u op de grote groene ‘Ik heb betaald’ knop drukken. Door op deze knop te klikken weet u zeker dat u de cryptocurrency prijs van dat exacte moment krijgt. Deze knop geeft ons ook de garantie dat u ook daadwerkelijk voor de coins gaat betalen. Omdat het (maximaal) twee werkdagen duurt voordat de betaling is verwerkt (om zichtbaar te worden in onze bankrekening), bieden wij onze klanten de cryptocurrency prijs van het moment dat de order wordt aangemaakt. Door op de ‘Ik heb betaald’ knop te klikken, legt u deze prijs vast. Een belangrijke eigenschap in de constant veranderende en volatiele wereld van cryptocurrency. Als u op deze knop drukt, gaat u een overeenkomst met ons aan om de coins te kopen. Op het moment dat de munten zijn vastgesteld, kunt u de order niet meer annuleren. Meer informatie hierover kunt u terugvinden in onze voorwaarden.

Geweldig dat u gebruik maakt van Anycoin Direct! Als u een vraag heeft, kunt u ons altijd contacteren via live chat (rechtsonder op iedere pagina van onze site), e mail (support@anycoindirect.eu), support ticket of door ons te bellen via (+31 (0) 413 747 174)