Wat is een cryptocurrency?

Cryptocurrency is een digitale valuta met een bijbehorend betalingssysteem, wat allemaal begon met de creatie van Bitcoin in 2009. Razendsnelle betalingen, microtransacties en extreem lage kosten en dus meer voordelen. Het is allemaal mogelijk met deze digitale munten. Het systeem is peer-to-peer en dus van gebruiker-naar-gebruiker. Geen tussenpersonen, geen centrale autoriteit en dus geen knooppunten! Hierdoor is cryptocurrency volledig gedecentraliseerd en uniek in ieder opzicht. Geen overheid en geen centrale bank, maar totale vrijheid voor de gebruiker.