Het opslaan van coins in een wallet doormiddel van een private key

Private keys

In het artikel ‘Coins bewaren in een veilige wallet’, leggen we uit dat beheer van private keys belangrijk is voor de veiligheid. Maar wat betekent het precies? Een private key is een lijn code die correspondeert met uw public key(publieke sleutel). Deze zijn beide aanwezig in een wallet. De public key is, zoals de naam doet vermoeden, openbaar en wordt gebruikt om een of meer unieke coinadressen te genereren. Op zo’n uniek coinadres kunt u cryptocurrency ontvangen. The private key is niet openbaar en moet enkel inzichtelijk blijven voor uzelf. Wat kunt u precies doen met deze private key? Bijvoorbeeld; wanneer u een wallet met inhoud kwijtraakt door breuk van uw computer, kunt u de wallet opnieuw genereren met deze private key. Zelfs wanneer u een andere wallet download voor dezelfde coin, dan kunt u alsnog uw oude wallet terugzetten doormiddel van het importeren van de oude private key. Met de meeste wallets kunt u uw private key ‘encrypten’ door een wachtwoord erop te zetten. Wees wel gewaarschuwd; wanneer u uw wachtwoord van de private key kwijtraakt, zult u uw toegang tot uw wallet kwijtraken.

Het plaatje hieronder laat een versimpelde visualisatie zien van een public en private key. De private key blijft in het bezit van de eigenaar en moet met zorg bewaard worden. Wij raden aan een private key te bewaren offline op een of meerdere USB flash drives. De public key zal een coinadres genereren wat de ontvanger kan overhandigen aan de verzender van de coin.  Een public key of een coinadres kan niet worden gebruikt om coins te verzenden, enkel te ontvangen.

Tom (links) overhandigt zijn unieke coinadres aan Alice (rechts) middels zijn public key. Tom’s private key blijft in zijn eigen beheer.

Verantwoordelijkheid

Het feit dat Anycoin Direct bepaalde wallets adviseert maakt ons niet verantwoordelijk voor het gebruik hiervan mochten er problemen optreden. Anycoin Direct is geen wallet aanbieder. U kunt geen coins opslaan op uw Anycoin Direct account. Heeft u problemen met een bepaalde wallet, dan raden wij aan contact op te nemen met de ontwikkelaars en / of customer support van deze wallet.

De wallets die wij aanraden kunnen veranderen vanwege het feit dat deze wallets in constante ontwikkeling zijn.

Geweldig dat u gebruik maakt van Anycoin Direct! Als u een vraag heeft, kunt u ons altijd contacteren via live chat (rechtsonder op iedere pagina van onze site), e mail (support@anycoindirect.eu), support ticket of door ons te bellen via (+31 (0) 413 747 174)