Het opslaan van coins in een veilige desktop wallet

De te downloaden desktop wallet

De meeste coins hebben een officiele website met een pagina waarop aansluitende wallets te vinden zijn. Een veilige manier om een correcte website te vinden voor een specifieke coin is door te navigeren naar https://coinmarketcap.com/ en op de desbetreffende coin te klikken. Op de volgende pagina staat links de officiele website van de coin waar de officiele wallets te vinden zijn. Navigeer op de website van de gewenste cryptocurrency naar de ‘downloads’ of ‘wallets’ pagina en zoek daar voor de ‘core’ of ‘client’ wallet. Het grote voordeel van deze wallets:

1. Backup uw private keys of exporteer uw recovery zin / seed
    2. Encrypt uw wallet en private key met een wachtwoord

Wanneer u de wallet heeft gedownload is het van groot belang dat u eerst een backup maakt van de wallet data door het opslaan van de private key / wallet.dat file / recovery seed op een offline medium zoals een USD flash drive of op papier. Het tweede wat u kunt overwegen te doen is het encrypten van de wallet en wallet data door een wachtwoord er op te zetten. Dit tweede maakt de private key / wallet data onbruikbaar zonder het wachtwoord. Deze twee opties zijn ingebouwd in de meeste ‘core’, ‘client’ en ‘light’ desktop wallets. Wanneer het team achter een bepaalde cryptocurrency een ‘light’ wallet heeft uitgebracht, staat deze meestal ook op de officiele website.

In figuur 1.1 ziet u een plaatje van een Bitcoin Core wallet met daarbij de functie om een backup te maken van de wallet. Deze backup functie maakt een kopie van de wallet.dat file waarin de private keys zitten. We adviseren deze wallet.dat file op te slaan op meerdere USB flash drives, offline van de computer en het internet.

Figuur 1.1

In figuur 1.2 ziet u een plaatje van een Bitcoin Core wallet met daarbij de functie om de wallet te encrypten met een wachtwoord. Wanneer u ook hiervoor kiest, zorg er dan goed voor dat u het wachtwoord nooit kwijtraakt. Het is niet mogelijk om uw coins te versturen wanneer u het wachtwoord van de wallet en / of private key niet meer heeft.

Figuur 1.2

De drie meest gebruikte functies om uw cryptocurrency veilig te bewaren zijn: 1. Download een officiele wallet van de officiele website van de coin; 2. Encrypt de private key / wallet met een wachtwoord; 3. Maak een backup van de private key op een apart apparaat (USB flash drive).

Zorgt u er ten alle tijden voor dat u de officiele wallets gebruikt van de officiele websites van de gewenste cryptocurrencies.

Verantwoordelijkheid

Het feit dat Anycoin Direct bepaalde wallets adviseert maakt ons niet verantwoordelijk voor het gebruik hiervan mochten er problemen optreden. Anycoin Direct is geen wallet aanbieder. U kunt geen coins opslaan op uw Anycoin Direct account. Heeft u problemen met een bepaalde wallet, dan raden wij aan contact op te nemen met de ontwikkelaars en / of customer support van deze wallet.

De wallets die wij aanraden kunnen veranderen vanwege het feit dat deze wallets in constante ontwikkeling zijn.

Geweldig dat u gebruik maakt van Anycoin Direct! Als u een vraag heeft, kunt u ons altijd contacteren via live chat (rechtsonder op iedere pagina van onze site), e mail (support@anycoindirect.eu), support ticket of door ons te bellen via (+31 (0) 413 747 174)