Het opslaan van coins in een veilige hardware wallet

De hardware wallet

In sommige gevallen kunnen coins worden opgeslagen op een speciaal ontwikkeld apparaatje genaamd een ‘hardware wallet’. Er zijn een aantal ontwikkelaars van zulk soort hardware wallets. Niet alle cryptocurrencies kunnen op hardware wallets worden bewaard. Welke coins deze mogelijkheid krijgen, wordt beslist door de ontwikkelaars van de wallet en van de coins. Om een hardware wallet op een veilige manier te gebruiken, wordt er van u gevraagd bij installatie een ‘backup phrase’ op te schrijven. Dit is een verzameling van 8, 12 of 24 woorden die correnspondeert met de private keys van de wallet. Mocht de hardware wallet kapot gaan of gestolen worden, dan kunt u met deze backup phrase de wallet herstellen op een nieuw apparaatje of in een software wallet.

In het figuur hieronder ziet u een Ledger Nano S hardware wallet. Dit apparaatje kan meerdere verschillende cryptocurrencies opslaan en u moet een backup phrase aanleggen voordat u de wallet in gebruik kunt nemen. Wanneer u deze wallet besteld, zorgt u er dan altijd voor dat u de originele website gebruikt van de ontwikkelaars: https://www.ledgerwallet.com/ of een retailer die op deze website wordt vernoemd.

In het figuur hieronder ziet u een Trezor hardware wallet. Ook dit apparaatje kan meerdere coins opslaan en er moet een backup phrase gemaakt worden alvorens de wallet in gebruik te nemen. Wanneer u deze wallet besteld, zorgt u er dan altijd voor dat u de originele website gebruikt van de ontwikkelaars: https://trezor.io/ of een retailer die op deze website wordt vernoemd.

In het figuur hieronder ziet u een voorbeeld van zo’n recovery phrase uitdraai. Dit kaartje komt bij de wallet in hetzelfde doosje en dient u zelf in te vullen voordat u het apparaatje kunt instellen voor de verschillende wallets. Het spreekt voor zich wanneer u het apparaatje uitpakt. Met dit kaartje en de daarop geschreven 24 woorden, kunt u altijd de wallet en data re-genereren in een andere wallet. Zorgt u er ten alle tijden voor dat u deze recovery phrase zorgvuldig opschrijft en op een veilige en geheime plek bewaart.

Verantwoordelijkheid

Het feit dat Anycoin Direct bepaalde wallets adviseert maakt ons niet verantwoordelijk voor het gebruik hiervan mochten er problemen optreden. Anycoin Direct is geen wallet aanbieder. U kunt geen coins opslaan op uw Anycoin Direct account. Heeft u problemen met een bepaalde wallet, dan raden wij aan contact op te nemen met de ontwikkelaars en / of customer support van deze wallet.

De wallets die wij aanraden kunnen veranderen vanwege het feit dat deze wallets in constante ontwikkeling zijn.

Geweldig dat u gebruik maakt van Anycoin Direct! Als u een vraag heeft, kunt u ons altijd contacteren via live chat (rechtsonder op iedere pagina van onze site), e mail (support@anycoindirect.eu), support ticket of door ons te bellen via (+31 (0) 413 747 174)